Translate

Καλώς ήλθατε...




Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

το φόρεμα της Χιονάτης....

Όταν το έραβα, έλεγα πως έραβα το φόρεμα της Χιονάτης ....
Λοιπόν η μικρή μου Χιονάτη το χθες το βράδυ , βγήκε με όλη την Γ΄ γυμνασίου για φαγητό. Τους έβγαλε έξω ο σύλλογος γονέων και φυσικά είχε φωτογραφίες τραγούδι και ...στιγμές....
Το πρωί με ρωτάει το καμάρι μου...."μαμά , τι να φορέσω?"  δεν ήθελε κάτι από αυτά που είχε.... Οπότε μπαίνει στην κρεβατοκάμαρά μου ανοίγει την ντουλάπα μου και λέει: "για να δούμε τι θα ψωνίσω από το εμπορικό κέντρο!!!"  καταλάβατε? εμπορικό κέντρο η ντουλάπα μου!  και μου πετάει μια μπηχτή! " να! αν είχες ράψει το φόρεμα με το άσπρο ύφασμα τώρα θα το φορούσα!" 
Τι να σκεφτώ? τη χασούρα γιατί ό,τι παίρνει από την ντουλάπα μου....τουρκεύει?
Τι να σκεφτώ? τις ...καμπανιές? θα μου το χτυπούσε όλο γλύκα, πως δεν μου έκανες το φόρεμα .....
Τι να κάνω? Με συνέφερε να κάνω το φόρεμα! Ούτε πατρόν ούτε πολλά πολλά! εύκολα πράγματα!
Το ύφασμα στη μέση , μέτρησα το ύψος του , το έκοψα , έκανα το ίδιο και για τη φόδρα.
Έκανα τα γύρω ποδογυράκια και έβαλα λαστιχάκι μηχανής στην πάσα και ξεκίνησα τις σούρες......Έραψα και τη φόδρα στο μπούστο κάτω από την πρώτη σούρα και μέτρησα , και αφού είδα ότι μου αρέσει μέχρι το συγκεκριμένο σημείο το ένωσα με ραφή πίσω και ποδόγυρο.
Έφτιαξα και τις ραντούλες με σουρίτσα από φόδρα και της φάνηκε ανοιχτό πολύ. Είναι σοβαρό το κορίτσι μου....και από το περίσευμα του υφάσματος έφτιαξα τα μανικάκια...με  σούρα πάνω και κάτω.
Στο τέλος ολοκληρώθηκε το όλον, με το μενταγιόν που επίσης έφτιαξα όπως θυμάστε....Τώρα για παπούτσια .....δεν έφτασε εκεί η χάρη μου........
Κορίτσια .....!!!! ήταν κούκλα! Δεν το λέω  γιατί είναι κόρη μου αλλά πραγματικά ήταν κούκλα με το φόρεμα.... πάντα είναι δηλαδή .....να μη ξεχνιόμαστε......
Τώρα μου ζητάει και φούστα με βολάν!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Νομίζει πως είμαι Αρμάνι?!?!?!








10 σχόλια:

  1. Μπραβο Τζενακι! Αρμανι εισαι και βαλε! Ονειρεμενο εγινε, ασε που γλυτωσε και το εμπορικο κεντρο απο την ... λεηλασια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πανέμορφο!!!
    Και να σκεφτείς ότι ένα παρόμοιο το αγόρασα 20 ευρώ! Το δικό σου βέβαια είναι..."σκάλες" ωραιότερο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πανέμορφο είναι!Λες και βγήκε απο σελίδα παραμυθιού!Μπράβο και πάλι μπράβο για την εξαιρετική δουλειά σου!Φιλάκια και καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κι έτσι τσακ μπαμ έχεις ένα φόρεμα! Καλέ έγινε πανέμορφο!!! Αχ πόσο θα ήθελα να μάθαινα κι εγώ την ραπτομηχανή.
    Να την χαίρεσαι την κούκλα σου.
    Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τζένη μου υπέροχο το φόρεμα της Χιονάτης!!!Ρομαντικό και ότι πρέπει για την ηλικία της κόρης σου και της πηγαίνει πολύ!!
    Πέρνα από το σπιτάκι μου σε περιμένει παιχνιδάκι!!!Φιλάκια και καλή σου μέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Mια νεράιδα είναι, μια οπτασία!!!! Και σε σένα, 'γειά στα χεράκια σου που έφτιαξες τόσο όμορφο το φόρεμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τζενάκι, καλά κατάλαβα; Το φόρεμα το ξεκίνησες το πρωί και το βράδυ το φόρεσε η κούκλα; ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!!!! Για μένα είναι ακατόρθωτο. Και έγινε και τέλειο.... Να τη χαίρεσαι την κούκλα σου κι' εκείνη να χαρεί με υγεία το καινούριο της φόρεμα!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εξαιρετικό αποτέλεσμα, μπράβο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα αγαπημένη μου Τζένη! Το κάνεις να μοιάζει τόσο απλό και από τις ελάχιστες γνώσεις ραπτικής που έχω ξέρω πως δεν είναι. Κόπιασες και το αποτέλεσμα είναι αξιοζήλευτο. Είναι θαυμάσιο το φόρεμα που της έφτιαξες και η κόρη σου θα καμαρώνει που είναι δημιουργία από τα ''Τζένης boutique'';-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

η γνώμη σας μετράει...