Translate

Καλώς ήλθατε...




Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Αφιερωμένο...


Αυτήν την ανάρτηση την αφιερώνω σε μια ψυχούλα που ταλανίζεται με το θέμα της φιλίας.
Δύσκολο πράγμα να βρει κανείς αυτό που νομίζει πως είναι φιλία. Και λέω νομίζει γιατί καμμιά φορά άλλο εννοεί ο ένας φιλία και άλλο ο άλλος... Η φιλία χρειάζεται δύο. Και πρέπει ΚΑΙ οι δύο να πιστεύουν, να θέλουν και να μπορούν να κάνουν τα ίδια πράγματα. Δηλαδή αν εσύ με την ευαίσθητη καρδούλα σου κάνεις κάτι και είναι λάθος, πιστεύεις πως θα ζητήσεις συγνώμη και επειδή η άλλη είναι πραγματική φίλη θα σε συγχωρήσει και όλα καλά. Σκέφτηκες όμως πως ίσως να μην είναι τόσο ευαίσθητη όσο εσύ? να μην μπορεί να το ξεπεράσει το λάθος σου εύκολα όπως εσύ? να μην ξέρει να αγαπά σωστά? Γι αυτό με το μικρό μου παράδειγμα θέλω να σου πω πως τη φιλία αν θέλουμε να την έχουμε πραγματική και για πάντα, δεν την φέρνουμε στα μέτρα μας, την αφήνουμε ελεύθερη να αναπνέει και την ταίζουμε μόνο αγάπη.
Θέλει το χώρο της η φιλία για να αναπτυχθεί σωστά , αλλά θέλει και θυσίες όπως το τζάκι ζητά τα ξύλα για να ανάψει. Τις θυσίες αυτές, τις λένε παραχωρήσεις, υποχωρήσεις και... έξυπνο κορίτσι είσαι καταλαβαίνεις τι σου λέω. Άλλωστε πιστεύω πως την όμορφη φιλία , την καταλαβαίνει κανείς από τα χρόνια της...όσο πιο μεγάλη είναι τόσο πιο καλή , γιατί δοκιμάστηκε στο χρόνο και άντεξε στις κακοκαιρίες και στις μπόρες...Αν δεν αντέξει απλά δεν ήταν αυθεντική....
Κάποιος που σε προσβάλλει και κοιτάζει να σε μειώνει όχι απλά δεν είναι φίλος σου , είναι απλά αγενής και απολίτιστος γιατί από ευγένεια και μόνο δεν το κάνεις αυτό στους ανθρώπους. Εκεί αλλάζεις κατεύθυνση και δεν ασχολείσαι. Πρέπει να βρεις στο επίπεδο του χαρακτήρα σου κάποια.
Να θυμάσαι μόνο πως πρέπει πριν από όλα να σέβεσαι και να αγαπάς τον εαυτό σου και να μην δεχτείς να αλλάξεις για κανέναν. Όποιος σε αγαπά δεν θα θελήσει να σε αλλάξει. Ο Χριστός που μας έπλασε και μας αγαπά και είναι ο πρώτος και αληθινός μας φίλος δε ζητά να μας αλλάξει...Σκέψου το. Με πολλή αγάπη, ζήσε την κάθε στιγμή σου σαν να είναι η τελευταία γιατί δεν γυρίζει πίσω...κι αν ασχολείσαι με το χθες χάνεις το σήμερα που χτίζει το μέλλον σου.