Translate

Καλώς ήλθατε...




Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011

Πήρα βραβείο από την Kate

Θα σας πω κάτι που δεν ξέρετε για μένα. Μου αρέσει τρελά ο προγραμματισμός η τάξη και μάλιστα μέχρι αηδίας. Δηλαδή όχι εγώ ε......... μάλλον οι άλλοι αηδιάζουν.... Ε! λοιπόν την τέλεια ανακούφιση και ικανοποίηση τη βρήκα στο μπλοκ της Kate   rooflab.blogspot.com . Αυτή λοιπόν η γλυκούτσικια μου χάρισε ένα βραβείο και είναι σημαντικό πολύ για μένα που με επέλεξε. 
 Νατο λοιπόν!


 
με σεβασμό σε όσα συνοδεύουν το βραβείο αυτό αντέγραψα το κειμενάκι που έγραψε η αγαπημένη φίλη που μου το χάρισε γιατί του έδωσε την αίγλη που του άξιζε και μου άρεσε πολύ.

Όπως κάθε βραβείο, έτσι και το Liebster έρχεται μαζί με τους ευγενικούς του κανόνες:
1. Ευχαριστούμε πολύ τη blogger που μας πρότεινε και αναρτούμε σχετικό link προς το blog της
2. Προτείνουμε 5 αγαπημένα μας blog για το βραβείο Liebster και ενημερώνουμε τους φίλους bloggers για τη βράβευση τους (προσοχή: νέοι bloggers με λιγότερους από 200 αναγνώστες)
3. Μοιραζόμαστε το βραβείο μας με τους αναγνώστες μας
4. Περιμένουμε με χαρά να δούμε ποιοι θα είναι οι επόμενοι που θα το παραλάβουν

Ακολουθώντας τα βήματα ένα ένα 
  1. με χαρά ευχαριστώ τη φίλη μου Kate  από το rooflab.blogspot.com  όχι μόνο για το βραβείο που μου έδωσε αλλά και γιατί την παρακολουθώ τόσον καιρό και με  ανακουφίζει βάζοντας σε πρόγραμμα όλες τις ανησυχίες τις αγχώδεις δουλειές που με τον τρόπο της τις παρουσιάζει όχι πια άχαρες αλλά και πρόκληση για την εξυπνάδα μας. 
  2. Προτείνω λοιπόν  και εγώ 5 αγαπημένα μου μπλοκοσπιτάκια (θα ήθελα να είναι περισσότερα αλλά τι να γίνει ο κανόνας είναι κανόνας )
          Χαντροδημιουργίες - Νατάσα
          Filia's crafts
          Χαραυγή
          Art with no limits
          Pour Angelique

Αυτά τα μπλοκ που πρότεινα είναι μικροί θησαυροί που χάνονται στην πληθώρα των σούπερ σταρ σπιτιών του διαδικτύου.  Όμως εμένα με ικανοποιεί το να περνώ ακόμα κι όταν δεν αφήνω σχόλιο και ευχαριστώ ολόψυχα όλες τους γιατί πάντα υπάρχει κάτι να πάρω να μάθω και χαίρομαι πάντα την επίσκεψη μου σε αυτά.  Επισκεφθείτε τα και θα με επιβεβαιώσετε. Ε! τώρα αν η απειρία είναι αμάρτημα , πρώτα εμένα καταδικάστε! που προσπαθώ από το πρώτο βραβείο που πήρα να καταφέρω να τα βάλω στο πλάι όπως όλες βλέπω πως κάνουν για να τα χαίρομαι κιόλας αλλά πού!

 Κορίτσια να είμαστε γερές και να πάρουμε κιάλλα βραβειάκια!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟYΜΕ    ΠΟΛΥ    KATE 

κι ευχόμαστε το rooflab.blogspot.com να γίνει το διασημότερο μπλοκ πρώτον γιατί το αξίζεις και δεύτερον γιατί είσαι φίλη μας.....



Επανήλθα!

Τώρα να πω δρυμύτερη δεν ξέρω! Αρρώστησα εγώ με ακατεύατο πυρετό, μετά ο γιός μου με γαστρεντερίτιδα τώρα η κόρη μου .... Είναι οι δυσκολίες του χειμώνα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και να δοξάζουμε το Θεό για την επίσκεψή Του και να ευχόμαστε να είμαστε καλά για να μπορούμε να τα βγάζουμε πέρα γιατί Εκείνος δεν μας αφήνει ποτέ μάλλον εμείς Τον αφήνουμε.
Και τώρα αν νομίζετε πως επειδή καθόμουν λόγω ασθενείας ήμουν και άπραγη κάνετε λάθος. Θα προβάλω σταδιακά τα κατορθώματά μου ( ό,τι με βοηθούσε να ξεφεύγω δηλαδή.) Και ξεκινώ από ένα είδος τουρσί-πολίτικη σαλάτα που σε 1 με δύο εβδομάδες είναι έτοιμο και πιστέψτε με πολύ νόστιμο. Είναι έτοιμο δεν το ξεπλένεις δεν είναι λύσσα το βγάζεις στο πιάτο από το βάζο και το τρως αμέσως και εξαφανίζεται και αμέσως...Και επειδή το σκόρδο δίνει μεν γεύση αλλά δεν θέλουμε να βρωμάμε κιόλας βάζουμε επιλεγμένα όσο ακριβώς θέλουμε αυτά τα λέω για να τα ακούει η πεθερούλα μου που κάνει από τα ωραιότερα τουρσιά που έχω φάει στη ζωή μου αλλά πολύ τούρμπο βρε παιδάκι μου ! Κάνει κάτι γεμιστές μελιτζάνες! Μούρλια αλλά είπαμε τούρμπο. Κάνει για  αντικουνουπικό σπρέυ. Όχι μόνο κουνούπια και ανθρώπους σκοτώνει σε απόσταση 2 μέτρων!!!! Δεν της το είπα βέβαια ποτέ γιατί την αγαπώ πολύ. Δείτε τα δικά μου και σας δίνω τη συνταγή που είναι και πανεύκολη.


Μαραίνονται καθώς "ψήνονται" και γίνεται πεντανόστιμο.
Λοιπόν η συνταγή είναι απλούστατη.

Μισό λάχανο ψιλοκομμένο
Ένα   κουνουπίδι κομμένο με το χέρι σε ανθάκια ψιλά
3-4    πιπεριές πράσινες
3-4    πιπεριές κόκκινες
3-4    πιπεριές πορτοκαλί
3-4    καρότα κομμένα φέτες λεπτές
6-7    ντομάτες πράσινες κομμένες στα 4 αν είναι μικρές σαν τις δικές μου
1       σέλινο και τη ρίζα του μαζί ψιλοκομμένη όπως το λάχανο
μαιντανό
ελαιόλαδο σαν να ρίχνουμε στη σαλάτα
αλάτι λίγο πιο αρμυρό από ότι θα βάζαμε στη σαλάτα
σκόρδο κατά προτίμηση εγώ έβαλα μισή σκελίδα από τις μέτριες σε κάθε ένα από τα μεγάλα βάζα
ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΝΕΡΟ Η ΑΛΛΟ ΥΓΡΟ

όλα αυτά τα βάζουμε σε μια βαθιά λεκάνη εγώ χρησιμοποίησα αυτή που κάνω τα τσουρέκια μου και ανακατεύουμε τα λαχανικά χωρίς να τα ζουλάμε για να στέκονται "ζωντανά". Μετά έχουμε έτοιμα τα βάζα που εγώ βέβαια δεν είχα τα κατάλληλα , γιατί τα χρησιμοποίησα στη σάλτσα και μου έμειναν μόνο τα μεγάλα αλλά δεν πειράζει κάνουν και αυτά. Βάζουμε τα λαχανικά μέσα στα βάζα και τα γεμίζουμε  μέχρι πάνω και πατάμε να γεμίσουν πολύ καλά γιατί μόλις μαραθούν θα γίνουν μισά τα βάζα  Μετά τα σφίγγουμε τα καπάκια και αφού κλείσουμε καλά έχουμε το νου μας και κάθε φορά που μπαίνουμε στην κουζίνα τα κουνάμε πάνω κάτω να χτυπηθούν ώστε τα υγρά που θα βγάλουν να πάνε παντού. Δεν χρειάζεται να τα γυρίσουμε ανάποδα όπως κάνουμε με τη σάλτσα , απλά τα κουνάμε. Σε 15 μέρες περίπου ανάλογα πόσο ψιλά κόψαμε τα λαχανικά είναι έτοιμα.

Συνοδεύεται από καλό τσίπουρο και καλή παρέα!
Καλή όρεξη.!