Translate

Καλώς ήλθατε...




Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

ΜΙα απάντηση




Με πολλή αγάπη ξεκίνησα να σου γράψω ένα σχόλιο αλλά βλέποντας πως μακρυγορούσα σκέφτηκα να το κάνω ανάρτηση και να το διαβάσεις από δω. Και με αφορμή εσένα να πω κι εγώ τις σκέψεις μου . Και για να γίνει πιο εύκολη αυτή η πραγματικά δύσκολη ανάρτηση θα την ελαφρύνω λίγο βάζοντας εργοχειράκια ενδιάμεσα για να ξεκουραζόμαστε και λίγο...και να έχει και κάποιο ενδιαφέρον για όσους δεν θέλουν να διαβάσουν....
Κοίτα. Μέχρι ένα σημείο συμφωνώ μαζί σου. Δεν είναι εύκολο στα καλά καθούμενα να πρέπει να μετρήσεις τις αντοχές σου , τη ζωή σου, τους φίλους σου (ναι! τώρα θα τους δεις)
 Όμως για σκέψου λίγο βαθύτερα να δεις πως κάθε πρόβλημα παραμένει πρόβλημα όταν δεν το καταλαβαίνεις. Το συγκεκριμένο πρόβλημα όμως ΤΩΡΑ το καταλάβαμε και άρα μπορούμε να το λύσουμε. Είμαστε Έλληνες και για μένα είναι τιμή αυτό. Και θυμώνω όταν ακούω τα ειρωνικά έ...εμείς οι Ελληνες.... Ο καθένας από εμάς πρέπει να αλλάξει στο μέτρο που μπορεί , να βοηθήσει στο μέτρο που μπορεί και για μένα η μεγαλύτερη βοήθεια στο έθνος μου και την πατρίδα μου δεν είναι απαραίτητα, το να καταίβω στα συλλαλητήρια και τις πορείες...είναι να μάθω στα παιδιά μου ιστορία και να εξηγήσω αντικειμενικά τη σημερινή κατάσταση ώστε να μη γίνουν και αυτά νωχελικά και απαθή άβουλα όντα που απλώς θα κλαίνε τη μοίρα τους αύριο και θα υποταχθούν σε ό,τι τους τύχει.

Άλλωστε δεν μου επιτρέπεται να απελπίζομαι γιατί πιστεύω στο Θεό που Αυτός είναι η ελπίδα και αν δεν θέλει Εκείνος ούτε μια τρίχα από τα μαλλιά μας δεν πέφτει.
 Αν εσύ κι εγώ είμαστε καλοί γονείς και αγαπάμε τα παιδιά μας και δεν θα τα αφήναμε ποτέ μόνα τους να δυστυχήσουν τι σε κάνει να πιστεύεις πως ο Θεός πατέρας θα μας αφήσει?
 Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΑΙΜΑ ΗΡΩΩΝ ΚΑΙ ΑΓΙΩΝ
 ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΝΑΠΑΥΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ...

χαμογελάστε γιατί είναι πολύ πιο απλά τα πράγματα ...απλά πρέπει να πιστέψουμε...Εμείς αφήσαμε το Θεό όχι Εκείνος...
Μας δίδαξε την αγάπη και εμείς μισούμε ό,τι δεν μπορούμε να φτάσουμε ή ό,τι μας ξεμπροστιάζει
μας δίδαξε την ειρήνη και εμείς προσπαθούμε να φωνάξουμε και να μαλώσουμε για να επιβληθούμε
μας δίδαξε να ελπίζουμε και  εμείς τον ξεχάσαμε
μας δίδαξε να έχουμε ήθος  και να είμαστε δίκαιοι και  εμείς γίναμε ανήθικοι και άρπαγες...
Και όμως ....
Άνθρωπος σημαίνει άνω θρώσκω....δηλαδή επάνω κοιτώ
πού πάνω ? σε τι? αναρωτήθηκε κανείς?
Δεν ξέρω πόσο πιστεύει κανείς από σας που διαβάζεται αυτές τις γραμμές αλλά ίσως ήρθε η ώρα να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα και να δώσουμε στους εαυτούς μας και στους δικούς μας την ευκαιρία να γίνουν αυτό που πραγματικά είναι ....εικόνες Θεού...
Όχι! Δεν θα γίνουν μαγικά καλύτερα τα πράγματα αν πιστέψουμε στο Θεό και αποφασίσουμε να τον ακολουθήσουμε....Απλά θα ανοίξουν τα μάτια μας και θα βλέπουμε τα πράγματα από άλλο πρίσμα ώστε να μην κάνουμε λάθη σαν κάποια από αυτά που κάναμε, και θα νιώθουμε λιγότερο πληγωμένοι...
Δεν θα νιώθουμε μόνοι και η υπακοή στο θέλημα του Θεού σε βοηθάει να μη νιώθεις το βάρος της επιλογής και τις ενοχές που αυτό κουβαλάει όταν κάτι δεν πάει καλά. ....
Ζητώ προκαταβολικά  συγνώμη αν σε κάτι έγινα αιτία να στενοχωρηθείς,
ό,τι είπα ήταν βγαλμένο αυθόρμητα μέσα από την ψυχή μου.
Σεβόμενη τις απόψεις του καθενός,
σας ευχαριστώ που φτάσατε ως τις τελευταίες γραμμές και συμμεριστήκατε τις σκέψεις μου...

5 σχόλια:

  1. Τζένη μου καλημέρα, δεν θα σχολιάσω αυτά που γράφεις γιατί δεν ξέρω τι έχει προηγηθεί αλλά απ'ότι βλέπω η ανάρτηση είναι για την Καλυψώ και την Ευδοκία.Θα σχολιάσω όμως αυτά τα αριστουργήματα που βλέπω!!!!!Είναι καταπληκτικά και πολύ καλοδουλεμένα!!!Ξετρελάθηκα με όλα!!!Είναι πραγματικά φανταστικά!!!Και θα ήθελα η επόμενη ανάρτησή σου να έχει κι άλλα τέτοια υπέροχα εργόχειρα!!Φιλάκια φιλενάδα και καλή συνέχεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τζενούλα, να σε θυμώσω και εγώ , για να μας δείξεις και άλλα πολλά θαυμάσια χειροτεχνήματα;Ποικιλία βελονιών και τεχνικών .Ρουβίτσα....σε φιλώ.
    Υ.Γ 1.Στην απονομή, μπορεί να καθυστέρησα, αλλά ήρθα.
    Υ. Γ 2. Αύριο έχει μάθημα decoupage . Μην απουσιάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα εργόχειρά σου Τζένη μου τέλεια αλλά και οι απόψεις σου μου αρέσουν αν και θεωρώ ότι εμείς κάνουμε τις επιλογές και δεν είναι όλες θέλημα Θεού, άρα εμείς έχουμε και την ευθύνη και καλό είναι να το συνειδητοποιήσουμε έγκαιρα!!! Φιλιά και καλό σου βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μακάρι να υπάρχει αυτή η ανώτερη δύναμη που να μπορέσει να αφυπνίσει του ανθρώπους! Θα ήταν μαγικό αν με την αγάπη Του κατάφερνε να φέρει δικαιοσύνη σε όλους τους τομείς, για όλο τον κόσμο. Όμως βλέπω συνεχώς γύρω μου καιροσκόπους και πράξεις μικροπρεπείς. Και αισθάνομαι τόσο "μικρή" μπροστά στο πελώριο σύστημά τους που καμιά φορά απογοητεύομαι οικτρά. Και είναι τόσο μεγάλο το κακό που το καλό μοιάζει να παλεύει έναν άνισο αγώνα. Σε ευχαριστώ πολύ για την κουβέντα μας. Τα εργόχειρά σου είναι θαύμα. Καλό σου βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σαν να διαβάζω τα πιστεύω μου...να είσαι πάντα καλά...
    Τα χεράκια σου, χρυσά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

η γνώμη σας μετράει...