Τώρα να πω δρυμύτερη δεν ξέρω! Αρρώστησα εγώ με ακατεύατο πυρετό, μετά ο γιός μου με γαστρεντερίτιδα τώρα η κόρη μου .... Είναι οι δυσκολίες του χειμώνα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και να δοξάζουμε το Θεό για την επίσκεψή Του και να ευχόμαστε να είμαστε καλά για να μπορούμε να τα βγάζουμε πέρα γιατί Εκείνος δεν μας αφήνει ποτέ μάλλον εμείς Τον αφήνουμε.
Και τώρα αν νομίζετε πως επειδή καθόμουν λόγω ασθενείας ήμουν και άπραγη κάνετε λάθος. Θα προβάλω σταδιακά τα κατορθώματά μου ( ό,τι με βοηθούσε να ξεφεύγω δηλαδή.) Και ξεκινώ από ένα είδος τουρσί-πολίτικη σαλάτα που σε 1 με δύο εβδομάδες είναι έτοιμο και πιστέψτε με πολύ νόστιμο. Είναι έτοιμο δεν το ξεπλένεις δεν είναι λύσσα το βγάζεις στο πιάτο από το βάζο και το τρως αμέσως και εξαφανίζεται και αμέσως...Και επειδή το σκόρδο δίνει μεν γεύση αλλά δεν θέλουμε να βρωμάμε κιόλας βάζουμε επιλεγμένα όσο ακριβώς θέλουμε αυτά τα λέω για να τα ακούει η πεθερούλα μου που κάνει από τα ωραιότερα τουρσιά που έχω φάει στη ζωή μου αλλά πολύ τούρμπο βρε παιδάκι μου ! Κάνει κάτι γεμιστές μελιτζάνες! Μούρλια αλλά είπαμε τούρμπο. Κάνει για αντικουνουπικό σπρέυ. Όχι μόνο κουνούπια και ανθρώπους σκοτώνει σε απόσταση 2 μέτρων!!!! Δεν της το είπα βέβαια ποτέ γιατί την αγαπώ πολύ. Δείτε τα δικά μου και σας δίνω τη συνταγή που είναι και πανεύκολη.
Μαραίνονται καθώς "ψήνονται" και γίνεται πεντανόστιμο.
Λοιπόν η συνταγή είναι απλούστατη.
Μισό λάχανο ψιλοκομμένο
Ένα κουνουπίδι κομμένο με το χέρι σε ανθάκια ψιλά
3-4 πιπεριές πράσινες
3-4 πιπεριές κόκκινες
3-4 πιπεριές πορτοκαλί
3-4 καρότα κομμένα φέτες λεπτές
6-7 ντομάτες πράσινες κομμένες στα 4 αν είναι μικρές σαν τις δικές μου
1 σέλινο και τη ρίζα του μαζί ψιλοκομμένη όπως το λάχανο
μαιντανό
ελαιόλαδο σαν να ρίχνουμε στη σαλάτα
αλάτι λίγο πιο αρμυρό από ότι θα βάζαμε στη σαλάτα
σκόρδο κατά προτίμηση εγώ έβαλα μισή σκελίδα από τις μέτριες σε κάθε ένα από τα μεγάλα βάζα
ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΝΕΡΟ Η ΑΛΛΟ ΥΓΡΟ
όλα αυτά τα βάζουμε σε μια βαθιά λεκάνη εγώ χρησιμοποίησα αυτή που κάνω τα τσουρέκια μου και ανακατεύουμε τα λαχανικά χωρίς να τα ζουλάμε για να στέκονται "ζωντανά". Μετά έχουμε έτοιμα τα βάζα που εγώ βέβαια δεν είχα τα κατάλληλα , γιατί τα χρησιμοποίησα στη σάλτσα και μου έμειναν μόνο τα μεγάλα αλλά δεν πειράζει κάνουν και αυτά. Βάζουμε τα λαχανικά μέσα στα βάζα και τα γεμίζουμε μέχρι πάνω και πατάμε να γεμίσουν πολύ καλά γιατί μόλις μαραθούν θα γίνουν μισά τα βάζα Μετά τα σφίγγουμε τα καπάκια και αφού κλείσουμε καλά έχουμε το νου μας και κάθε φορά που μπαίνουμε στην κουζίνα τα κουνάμε πάνω κάτω να χτυπηθούν ώστε τα υγρά που θα βγάλουν να πάνε παντού. Δεν χρειάζεται να τα γυρίσουμε ανάποδα όπως κάνουμε με τη σάλτσα , απλά τα κουνάμε. Σε 15 μέρες περίπου ανάλογα πόσο ψιλά κόψαμε τα λαχανικά είναι έτοιμα.
Συνοδεύεται από καλό τσίπουρο και καλή παρέα!
Καλή όρεξη.!
Και τώρα αν νομίζετε πως επειδή καθόμουν λόγω ασθενείας ήμουν και άπραγη κάνετε λάθος. Θα προβάλω σταδιακά τα κατορθώματά μου ( ό,τι με βοηθούσε να ξεφεύγω δηλαδή.) Και ξεκινώ από ένα είδος τουρσί-πολίτικη σαλάτα που σε 1 με δύο εβδομάδες είναι έτοιμο και πιστέψτε με πολύ νόστιμο. Είναι έτοιμο δεν το ξεπλένεις δεν είναι λύσσα το βγάζεις στο πιάτο από το βάζο και το τρως αμέσως και εξαφανίζεται και αμέσως...Και επειδή το σκόρδο δίνει μεν γεύση αλλά δεν θέλουμε να βρωμάμε κιόλας βάζουμε επιλεγμένα όσο ακριβώς θέλουμε αυτά τα λέω για να τα ακούει η πεθερούλα μου που κάνει από τα ωραιότερα τουρσιά που έχω φάει στη ζωή μου αλλά πολύ τούρμπο βρε παιδάκι μου ! Κάνει κάτι γεμιστές μελιτζάνες! Μούρλια αλλά είπαμε τούρμπο. Κάνει για αντικουνουπικό σπρέυ. Όχι μόνο κουνούπια και ανθρώπους σκοτώνει σε απόσταση 2 μέτρων!!!! Δεν της το είπα βέβαια ποτέ γιατί την αγαπώ πολύ. Δείτε τα δικά μου και σας δίνω τη συνταγή που είναι και πανεύκολη.
Μαραίνονται καθώς "ψήνονται" και γίνεται πεντανόστιμο.
Λοιπόν η συνταγή είναι απλούστατη.
Μισό λάχανο ψιλοκομμένο
Ένα κουνουπίδι κομμένο με το χέρι σε ανθάκια ψιλά
3-4 πιπεριές πράσινες
3-4 πιπεριές κόκκινες
3-4 πιπεριές πορτοκαλί
3-4 καρότα κομμένα φέτες λεπτές
6-7 ντομάτες πράσινες κομμένες στα 4 αν είναι μικρές σαν τις δικές μου
1 σέλινο και τη ρίζα του μαζί ψιλοκομμένη όπως το λάχανο
μαιντανό
ελαιόλαδο σαν να ρίχνουμε στη σαλάτα
αλάτι λίγο πιο αρμυρό από ότι θα βάζαμε στη σαλάτα
σκόρδο κατά προτίμηση εγώ έβαλα μισή σκελίδα από τις μέτριες σε κάθε ένα από τα μεγάλα βάζα
ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΝΕΡΟ Η ΑΛΛΟ ΥΓΡΟ
όλα αυτά τα βάζουμε σε μια βαθιά λεκάνη εγώ χρησιμοποίησα αυτή που κάνω τα τσουρέκια μου και ανακατεύουμε τα λαχανικά χωρίς να τα ζουλάμε για να στέκονται "ζωντανά". Μετά έχουμε έτοιμα τα βάζα που εγώ βέβαια δεν είχα τα κατάλληλα , γιατί τα χρησιμοποίησα στη σάλτσα και μου έμειναν μόνο τα μεγάλα αλλά δεν πειράζει κάνουν και αυτά. Βάζουμε τα λαχανικά μέσα στα βάζα και τα γεμίζουμε μέχρι πάνω και πατάμε να γεμίσουν πολύ καλά γιατί μόλις μαραθούν θα γίνουν μισά τα βάζα Μετά τα σφίγγουμε τα καπάκια και αφού κλείσουμε καλά έχουμε το νου μας και κάθε φορά που μπαίνουμε στην κουζίνα τα κουνάμε πάνω κάτω να χτυπηθούν ώστε τα υγρά που θα βγάλουν να πάνε παντού. Δεν χρειάζεται να τα γυρίσουμε ανάποδα όπως κάνουμε με τη σάλτσα , απλά τα κουνάμε. Σε 15 μέρες περίπου ανάλογα πόσο ψιλά κόψαμε τα λαχανικά είναι έτοιμα.
Συνοδεύεται από καλό τσίπουρο και καλή παρέα!
Καλή όρεξη.!
Πω, πω τη λατρεύω αυτή τη σαλάτα!!Κάνει κάθε χειμώνα η μαμά μου!!Τώρα που είμαι μακρυά της πρέπει να επιχειρήσω να την κάνω!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε φιλώ!!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΙΛΕΝΑΔΑ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΥΤΑ ΤΑ ΤΟΥΡΣΑΚΙΑ...ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΩ!!
ΕΨΑΧΝΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ...ΚΑΙ ΤΣΟΥΠ..ΤΗΝ ΒΡΗΚΑ!!!!!
...ΣΚΟΡΔΑΚΙ..ΘΑ ΒΑΛΩ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΕ ΕΝΑ ΒΑΖΑΚΙ...ΚΑΘΟΤΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!!
(ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΜΑΙ...ΚΑΙ ΘΑ...ΑΠΟΜΟΝΟΝΟΜΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ...ΧΑΧΑΧΑ...!!!)
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΤΖΕΝΑΚΙ ΜΟΥ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΟΛΥ ΧΑΡΗΚΑ ΠΟΥ ΜΕ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕΣ!!!!!!!!!
ΤΡΙΓΥΡΙΖΩ ΣΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΚΑΛΟΥΔΙΑ!!!!!!!!!!
ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΥ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΣΙ ΣΟΥ;
ΤΟ ΚΑΝΩ ΚΙ ΕΓΩ , ΑΛΛΑ ΛΙΓΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ.
ΑΦΟΥ ΚΟΨΩ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΨΩ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΑΤΙΣΩ, ΤΑ ΑΦΗΝΩ ΣΤΗΝ ΛΕΚΑΝΙ 2 3 ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΖΟΥΜΙ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΟ ΠΕΤΑΩ. ΜΕΤΑ ΓΕΜΙΖΩ ΤΑ ΒΑΖΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΣΠΟΡΕΛΑΙΟ ΜΕΧΡΙ ΕΠΑΝΩ.
ΚΡΑΤΑΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ,ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟ!
ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ!!!!!
ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΕ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ!!!!!
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕΡΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!!!!!!!ΟΧΙ 28 , 48 ΘΕΛΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΗ, ΑΛΛΑ ΕΥΤΥΧΩΣ Ο ΚΑΛΟΣ ΘΕΟΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΖΟΜΑΣΤΕ!!!!!!!
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ !!!!!!!!
ΘΑ ΤΑ ΛΕΜΕ!!!!!!
ΒΓΑΛΕ ΤΗΝ ΛΕΚΤΙΚΗ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ!!!!
καλως σε βρηκα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι μενα την εφτιαχνε η γιαγια μου και παντα μας μοιραζε βαζα!!!!
Δεν εχω τολμησει να κανω εγω αλλα καποια στιγμη θα ηθελα πολυ!!!!
Καλησπέρα Τζένη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΒρήκα την καταπληκτική και εύκολη αυτή συνταγή για τουρσί, την οποία δεν ήξερα πριν, και μου αρέσει πάρα πολύ!
Μου αρέσουν επίσης τα μεγάλα βάζα, που πιστεύω είναι κατάλληλα για αυτή τη δουλειά!
Ερώτηση: Αν δεν βρω πράσινες τομάτες; Να τις καταργήσω ή να βάλω κόκκινες;
Ευχαριστώ!
Ζ.
Ξέχασα...Καλώς βρεθήκαμε! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήZ.