Και εβουαλά!!!!!!!!!!!!!!!!!
Υλικά
4 ασπράδια
λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
1 κούπα ζάχαρη
2 βανίλιες
χρώμα ζαχαροπλαστικής
τρούφα
Εκτέλεση
Χτυπήστε τα ασπράδια με το λεμόνι στο μίξερ,στη δυνατή ταχύτητα,να πήξουν και να αφρατέψουν
.Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίξτε τη μισή ζάχαρη σε μικρές δόσεις.Χαμηλώστε την ταχύτητα στο
ελάχιστο.Ρίξτε την υπόλοιπη ζάχαρη και συνεχίστε το χτύπημα για 1 λεπτό.Με μια οδοντογλυφίδα
προσθέστε στη μαρέγκα μια μικρή ποσότητα χρώμα.Χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα ώσπου ανακατευτεί καλά το χρώμα.Στρώστε 2 σχάρες του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί.Βάλτε το μείγμα μέσα σε κορνέ και φτιάξτε τα μαρεγκάκια επάνω στο αντικολλητικό χαρτί σε μικρή απόσταση γιατί δεν φουσκώνουν καθόλου.Αν θέλετε τις πασπαλίζετε με τρούφα.
Ψήστε τις μαρέγκες στους 100 βαθμούς,με αέρα,για 2 ώρες.Σβήστε το φούρνο και αφήστε τα
να κρυώσουν μέσα σ'αυτόν.
Σε αεροστεγή κουτιά διατηρούνται 5-6 μήνες.
Καλή επιτυχία σε όσες τα φτιάξουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
η γνώμη σας μετράει...